Novinky

Aktuální informace k zachráněné fence se štěňaty

Včera jsme vás informovali o případu týrané fenky s vrhem. Štěňata odjeli do organizace Dogpoint a fenka absolvovala vyšetření. Přinášíme vám aktuální informace o tom, jak se fence daří

Štěňata po karanténě budou hledat nějaké ty parádní domovy. Nachází se v útulku Dogpoint.

Petr Prokeš - záchranná a odchytová služba pro zvířata:

Aktuální informace k fence, kterou jsme pracovně pojmenovali Jitka. Po konzultaci na několika veterinárních klinikách bylo rozhodnuto, že fenka bude ve čtvrtek 8.12.16 ráno operována. A to nejprve jedna noha, po doléčení této operace teprve bude řešena druhá noha.


¨

Odhadovaná cena za tuto první operaci je cca 15 000,- Kč, u druhé to bude obdobné. Dále je zapotřebí částka kolem 10 000,- Kč na přepravu, léky, převazy, kontroly, límce atd. Minimálně se tedy pohybujeme někde na úrovni 45 000,- Kč. Časově bude operace trvat několik hodin a následná léčba několik měsíců.

Zde se nabízí otázka, zda zbytečně čekat do celkového uzdravení fenky. Domnívám se, že v tomto případě by dejme tomu za měsíc mohla fenka hledat nový domov. Reálný rozdíl mezi dočaskou a domovem je minimální, a přesto zásadní - fenka v podstatě už dál nebude muset přivykat novému prostředí a novým lidem.

Snažíme se brát věci v kontextu se všemi důsledky a okolnostmi. Pokud tedy souhlasíte s naším postupem a chcete pomoci fence do nového života, využijte prosím buďto oficiálního sbírkového účtu, který zajišťuje Nadační fond Šance pro Tebe, č.ú. 4308665349/0800, do zprávy pro příjemce uveďte prosím Nová Ves, anebo našeho transparentního účtu. Zde bude opět, jako v případě Mikyho a dalších, vytvořeno album, kam budou přidávány veškeré faktury a postup léčby.

Zároveň zveřejníme vše, co jsme obdrželi na netransparentní účet a případně i v hotovosti, pro dokonalý přehled. Rád bych na tomto místě poděkoval organizaci Dogpoint, že od nás převzali do péče její štěňata. Dále paní, která je do Dogpointu odvezla a Vám všem, kteří jste nám jakýmkoliv způsobem přispěli, podpořili nás, vyjádřili podporu a vůbec. Prosíme třeba i o sdílení mezi ostatní. Děkujeme.

Zdroj: Petr Prokeš - záchranná a odchytová služba pro zvířata

Foto: Dogpoint




Zasláno dne Dec 6, 2016 do kategorie ARCHIV