Novinky

Feb 9, 2017

POUZE PRO SILNÉ POVAHY - Otřesné záběry z množírny


Na internetu kolují otřesné fotografie z polské množírny. Na místě bylo objeveno cca 170 psů a koček. Dobrou zprávou ovšem je, že Německo vyhlásilo válku ilegálním transportům. Jak jsou v ní úspěšní, si můžete přečíst níže

Česká republika patří mezi silné vývozce psů do zahraničí a můžete u nás najít firmy, které zcela legálně provozují výkupy psů a koček.

Kategorie: ARCHIV
Zaslal: hajkovakarolina

Zátah policie a záchranné stanice

Bezcitní manželé na své farmě provozovali množírnu. Zvířata zde žila v krabicích,klecích a různých zdánlivých kotcích. Zápach čpavku byl v místě tak silný, že pracovníci měli co dělat, aby mohli zvířatům pomoci.

Manželé množili především ty nejžádanější plemena : buldočky, maltézáky, bulteriéry a další.

Záchraná stanice zveřejnila na facebooku fotografie, z celé akce.



Foto: Pogotowie dla Zwierząt

Lze se domnívat, že tato zvířata nikdy neviděla světlo. Jsou ve velmi zanedbaném fyzickém a také psychickém stavu. Přivolaný veterinář, který zvířata prohlížel sdělil, že nic tak otřesného za svou praxi nikdy neviděl. Mnoho psů zde zemřelo ve výkalech, dehydrovaná, bez lékařské pomoci...


Od 1. 1. 2012 je v Polsku zakázaný pokoutní prodej psů. Prodávat pejsky tak mohou pouze chovatelé s potřebnou licencí. Vláda tak bojuje proti prodeji často nemocných psů z množíren, která jsou nejčastěji nabízena na internetu a trzích. Namátkové kontroly ovšem i nadále objevují další a další množírny.


BOJ PROTI ILEGÁLNÍM TRANSPORTŮM ZAČAL

Díky velké poptávce po levnějších psech bez PP figuruje po celé Evropě „Psí mafie”.

Obchodování se zvířaty je hned po obchodu ze zbraněmi a prodeji drog, nejčastějším nezákonným obchodováním.

Pro příklad: štěně bez PP seženete v ČR za zhruba 5 000,-. Stačí je popovézt za hranice a to samé štěně zde prodáte za 15 000,- Pokud je atraktivně zbarvené, můžete za něj dostat v přepočtu až 25 000,-

Jeden takový transport může převážet pejsky v hodnotě 100 000 korun a více.

A právě s nešvarem překupování psů už bojují Němci, a pořádají na hranicích zátahy na převozníky psů z množíren. Jen za měsíc leden 2017 zadržela německá policie na 30 transportů.

Zadržené transporty

V sobotu 14. 1. kolem 10 hodiny zastavila německá policie ve spolupráci se zemskou policií Rakouska ke kontrole auto. Nacházeli se v něm bišonci a jorkšíři. Štěňatům bylo pouhých 6 týdnů, což je na odstav od matky velice brzo. Byla nečipovaná a bez papírů.


Foto: pnp.de

Poslední zadržený transport vezl šest štěňat husky. Veterinář zjistil, že psi nejsou očkovaní. Byli příliš mladí na přepravu a neměli potřebné doklady. Zvířata byla převezena do útulku. Řidič musel zaplatit 1 000 EURO a případ bude dále řešen.

Na stránkách rakouské dobročinné organizace VIER PFOTEN lze také čím dál častěji sledovat příspěvky ohledně množíren. Pevně věříme, že podobné úspěchy zaznamenáme již brzy i v České republice, ruku v ruce s blížící se novelou veterinárního zákona.

Autor: KH


10+1 způsob, jak pomoci psům v nouzi