Novinky

Aug 4, 2017

Množírny psů na Pelhřimovsku


Letní dovolená paní Šárky se proměnila v horor. Při procházce narazila na množírnu psů. Desítky psů na jednom pozemku jí znepokojili na tolik, že se rozhodla jednat a za to jí velice děkuji. Není to prví množírna, která se v této oblasti objevila.

Kategorie: ARCHIV
Zaslal: hajkovakarolina

Chovatelka týrala v množírně více než 80 psů

Případ množírny na Pelhřimovsku poprvé proběhl médii v roce 2008 a 2013. Nejvíce informací jsem dohledala na stránkách spolku Cibela o.s.. Podrobně zde popisují krok po kroku, jak případ této množírny řešili. Z fotek pořízených v množírně člověku běhá mráz po zádech. A právě množírna na kterou narazila paní Šárka, by mohla být od té samé ženy.

Foto:www.cibela.cz



Množí kvůli penězům

Zdena Bártů obchoduje se štěňaty už několik let. Stejný problém měla už před lety v Jarošově a také v Zachotíně na Pelhřimovsku. Chovala údajně až 150 psů v bývalém vepříně. Opakovaně o ní informovali média. Smutný fakt je ten, že v množení psů v této oblasti evidentně stále pokračuje, jak můžete vidět níže na nedáno pořízených fotkách. Je potřeba opět zasáhnout, aby nedocházelo k opakovanému týrání psů a fen .

V minulosti již město Dačice zahájily se Zdenou Bártů řízení o přestupku. Pokud se její chování bude opakovat, obec jí může chov zvířat zakázat - jinak ji údajně trestat nemůže.

Reakce sousedů na množírnu psů v Zachotíně



Varování na závěr

Důrazně všechny varujeme před pořizováním psů z množíren a od překupníků. Velký problém je také vykupování ze soucitu. To vůbec nepomáhá, množitel si totiž obratem koupí dalšího psa a pokračuje dál.

Efektivní řešení množíren je si důkladně chovatele ověřit a ideálně si jej nechat doporučit. Nekupujte nikdy štěně ukvapeně pouze na základně fotky z inzerátu. Pokud chcete pejska jen na mazlíka a říkáte si, že psa s PP nepotřebujete, tak jste na omylu. I štěně s PP se dá dnes sehnat za příznivou cenu a jak já ráda říkám: ZDRAVÉ ŠTĚNĚ JE K NEZAPLACENÍ.

Pokud přeci jen chcete ušetřit zajděte do útulku ve vašem okolí a udělejte dobrý skutek. NEKUPUJTE - ADOPTUJTE.

Aktuální fotky z místa

Zdroj foto: Facebook



10+1 způsob, jak pomoci psům v nouzi