Novinky

Záchrana zubožených psů z auta

Policisté spolu s hasiči a strážníky zahraňovali psy, kteří byli několik dnů uvězněni v autě.

VIDEO POLICIE ČR



V úterý okolo poledne byli policisté přivoláni do ulice K Ládví v Praze 8, kde byli podle oznamovatele již tři dny zamčeni dva psi v zaparkovaném autě. Policisté z místního oddělení Bohnice zjistili, že se ve vozidle opravdu nachází dva psi a zřejmě tam budou několik dnů. Okna vozu byla zapařená, jeden ze psů byl na krátko přivázaný vodítkem k opěrce hlavy a druhý zavřený v přepravce pro kočky plné výkalů. Zmiňovaní policisté rozhodli, že bude proveden násilný vstup do vozidla, který provedli hasiči rozbitím okna u spolujezdce. Následně byli psi vysvobozeni a ihned dostali napít, najíst a policisté je vyvenčili.



Přítomná veterinářka na místě konstatovala, že se jednoznačně jedná o týrání zvířat. Oba psi proto byli odebráni a převezeni městskými strážníky do útulku v Praze 8 Troji.

Celým případem se nyní zabývají bohničtí policisté pro podezření ze spáchání trestného činu týrání zvířat a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Do vozidla totiž podle prozatímního zjištění psy zavřela jedenatřicetiletá žena, která má až do roku 2019 zákaz chovat zvířata.

Navíc toto není první případ v souvislosti se psy a touto ženou, který pražští policisté řeší. Na začátku září vyjížděli k případu v Archeologické ulici v Praze 5, kde ztratila kontrolu nad psy a ti útočili na lidi a tři zranili. I v tomto případě jí byli psi odebráni a případ je prošetřovaný pro trestné činy ublížení na zdraví z nedbalosti a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Zdroj: Policie ČR

Předchozí video




Zasláno dne Oct 27, 2017 do kategorie ARCHIV