Novinky

Apr 21, 2014

Americký kokršpaněl


Veselé, přítulné plemeno, tak je kokr popisován již stovky let. Podle mnohých je skutečně nejlepším všestranným společníkem z celého psího světa. U těchto psů je důležitá péče o srst a kvalitní péče o zdraví.

Kategorie: ARCHIV
Zaslal: hajkovakarolina

ZÁKLADNÍ ÚDAJE

PŮVOD PLEMENE: USA

PŮVODNÍ ÚČEL: přinášení drobné zvěře

PRŮMĚRNÝ VĚK: 13-14 let

HMOTNOST: í-13 kg

VÝŠKA: 35-38 cm



Americký kokršpaněl vznikl šlechtěním Anglického kokršpaněla, který se dostal do Ameriky s anglickými přistěhovalci již na začátku 17. století. Jiná verze tvrdí, že přišli až mnohem později, a to v 19. století z chovné stanice Jamese Farrowa.

Veselé plemeno, tak je kokr popisován již stovky let, a tak je psáno i v nedotknutelných statích plemenného standardu. Američtí kokršpanělé se odlišují od svých anglických bratranců stavbou těla a hlavně příliš bohatou srstí. Vztah kokrů k lidem je velice přátelský. Podle mnohých je skutečně nejlepším všestranným společníkem z celého psího světa. I přesto je ovšem zapotřebí denní i pravidelné cvičení. Kokrovi musíme vtisknout vlastní osobnost, ale ponechat mu jeho vůli. Cvičí se lépe než průměrný pes. Obecně jsou američtí kokršpanělé poslušnější než angličtí. Kokři jsou hravější než ostatní psi. Je dobrý hlídač. Při hlídání může být agresivní. Má velkou energii a je mnohem vzrušivější, oproti ostatním psům. K cizím dětem se přibližuje s nedůvěrou. Mají menší sklon ničit věci, než ostatní psi.

Samci kokršpanělů jsou jen nepatrně větší než feny a mají shodný mírný výraz. Prakticky mezi nimi nejsou větší rozdíly, obě pohlaví se snadno vychovávají, stejný u obou pohlaví je i stupeň nervozity, ničivého chování, předvádění se, vzrušivost i potřeby pohybu. Feny jsou ovšem mazlivější a náchylnější k úzkostnému štěkání a agresivnější vůči cizím lidem v domácnosti. Psi jsou zase útočnější vůči jiným psům a jsou lepšími hlídači než feny.

ZDROJ:Wikipedia


NEŽ SI MĚ KOUPÍŠ A POPRVÉ Ml PŘIPNEŠ OBOJEK, PŘEČTI SI 10 RAD, NEKUPUJ KDYŽ: