Novinky

Apr 21, 2014

Bišonek


Bišonek je malý, zářivě bílý pejsek, který svým vzhledem připomíná plyšovou hračku. Je oblíbený pro svou bezproblémovou povahu, která z něj dělá ideálního rodinného psa vhodného i pro alergiky.

FB -Bišonek.cz

Kategorie: ARCHIV
Zaslal: hajkovakarolina

ZÁKLADNÍ ÚDAJE

PŮVOD PLEMENE: Francie, Belgie

PŮVODNÍ ÚČEL: společník

PRŮMĚRNÝ VĚK: 14 let

HMOTNOST: 3-7 kg

VÝŠKA:23-30 cm

FB -Bišonek : Pes ovečka

POPIS PLEMENE

Existují i zmínky, že tito psíci (barbichoni) existovali už za vlády egyptské královny Kleopatry (69 - 30 př. n. l.), která jich prý pár sama měla.Dokazuje to i vypodobení na egyptských sarkofázích.

Odborníci se shodují, že nejčastěji a nejdříve se objevovali ve Středozemí. Jisté však je, že se objevovali v době renesance (14.-16. století) v Itálii, kde se stali vyhledávanými psy tamější šlechty.

Po první světové válce byli bišonci „znovu objeveni“. Několik nadšenců z Francie a Belgie shromáždilo z válkou zdevastovaných zemí přežívající potomky tohoto plemene a pokusili se vypracovat chovatelský program.

Jejich snažení přineslo úspěchy: po první světové válce bišonek získal status ušlechtilého psa[zdroj?] a dnes ho jako plemeno uznávají všechny světové chovatelské organizace.

Bišonek je mimořádně inteligentní, přizpůsobivý a závislý na „svých“ lidech. Proto není vhodné ho držet v kotci či jiném odloučení, kde strádá samotou. Je společenské plemeno. Potřebuje být se svými páníčky a neustále jim dokazovat svou lásku a oddanost. Bude se vás snažit doprovázet skutečně všude. Přesně vycítí vaši náladu a bude se snažit se jí přizpůsobit.

Bišonek nemá lovecké pudy, proto také nemá touhu něco štvát, honit, či dokonce zabít. Ke všem ostatním zvířatům je vesměs velmi tolerantní a nedělá mu žádné potíže žít pohromadě s jinými zvířaty


NEŽ SI MĚ KOUPÍŠ A POPRVÉ Ml PŘIPNEŠ OBOJEK, PŘEČTI SI 10 RAD, NEKUPUJ KDYŽ: