Novinky

PES NA SVATBĚ - RADY A POSTŘEHY

Nejsme jediní, kdo berou svého chlupáče jako důležitého člena rodiny. Mnoho snoubenců si svou svatbu bez psího mazlíčka neumí vůbec představit. My zatím tuto osobní zkušenost nemáme. :) Pár chytrých hlav se na toto téma podívalo, a vytvořilo několik důležitých typů k zamyšlení, jak se na svatbu s pejskem připravit. Zde je několik doporučení.

Foto: bestweddingdream.com

1. Předtím, než se rozhodnete vzít svého pejska na svatbu, zamyslete se, jaký bude obřad pro něj. Zvládl by nést prstýnky? Dokázal by klidně jít uličkou mezi hosty a poté v klidu sedět a čekat, až obřad skončí?

Mnozí pejsci to bez tréninku nezvládnou. Noví lidé, ruch, nervozita snoubenců, plno nových pachů. To vše znamená další stres pro vašeho pejska. Nepodceňujte proto trénink podobných situací.

2. Zvažte, zda nebude lepší pejska nechat pohlídat během obřadu někým zodpovědným. Tento ,,pet sitter" může na pejska dohlížet i během celého dne.

Popřemýšlejte, komu byste svou čtyřnohou lásku dokázali v klidu svěřit a koho váš pejsek bude respektovat. Takový ,,pet sitter" bude mít velmi zodpovědnou roli - vždyť musí dohlížet na pohodu psa, zda nesnědl něco zakázaného, jestli se dostatečně vyvenčil, pohrál si a má své klidné místečko na odpočinek.

Ve svůj svatební den budete mít i tak dost starostí, předejte psí starost tentokrát na jiná bedra a užijte si den oba dva. "Pet sittera" vybírejte s rozvahou, vezměte ho několikrát na venčení s sebou, ať si na sebe oba zvyknou.

Foto: bestweddingdream.com


3. Jste rozhodnutí, že chlupáč musí být přítomen vašemu prvnímu novomanželskému polibku, prima. Nezapomeňte si ale ověřit, jestli v místě obřadu smějí být psi. Mohlo by vám to pěkně narušit plány. Pokud pejsci do areálu nesmí, nezoufejte. Pejsek se k vám může připojit třeba na odpoledne po obřadu či při focení.

4. Hafan musí bezpochyby ladit s vaším outfitem. Měli byste ale myslet na to, že v jednoduchosti je síla. Vyzdobte ho jednoduše květinkou či motýlkem ale tak, aby ho nic neškrtilo a nezpůsobovalo mu to nepříjemnosti. Pokud je váš mazlík ,,žravec" dejte pozor na nebezpečné předměty či květiny, které by mohl sníst a přivodit si tak problémy.

Nezapomeňte upozornit předem své hosty, že bude na svatbě váš čtyřnohý kámoš. Ať je to k nevíře, všichni nemusí psy milovat jako vy, případně trpí silnou alergií, pokud se kolem nich pes jen proběhne. Takoví hosté se mohou na situaci lépe připravit.

Další důležitý bod - předem upozorněte svého fotografa, jaká akce s psíkem se chystá. Může se tak připravit na společné pózy a bude vědět, že je dobré být skutečně neustále na pozoru, aby mu žádná psí pusa neunikla. :)

Máte podobnou zkušenost s pejskem na svatbě? Podělte se s vašimi příběhy a zkušenostmi. Stejně tak napište další důležité body, na které by se nemělo zapomínat. Těšíme se na vaše reakce. :)

Zdroj:www.bestweddingdream.com

Wedding Dream na FB



10+1 způsob, jak pomoci psům v nouzi



Zasláno dne Feb 2, 2024 do kategorie ARCHIV