Novinky

DESATERO ZODPOVĚDNÉHO NÁKUPU ŠTĚNĚTE

inzerce je plná štěňátek a vybrat to správné, není snadné. Podívejte na článek, který vám pomůže vybrat štěně od slušného chovatele a ne z množírny. Podotýkám, že zdravé a vyrovnané štěně, je často k nezaplacení.



DESATERO

1. ADOPTUJ

Útulky jsou přeplněné pejsky, kteří hledají domov, dejte jim druhou šanci a ukažte, že lidé nedokážou být jen zlí a bezcitní ! Získáte lásku a čtyřnohého přítele a uděláte dobrý skutek, kterého nebudete nikdy litovat.

2. PROVĚŘUJ

Když už se rozhodnete pro pejska je určitě lepší nákup s PP, máte větší jistotu a záruku, při koupi bez PP si před nákupem prověřte údaje v inzerátu - zadejte telefon nebo email uvedený u inzerátu do vyhledávače a pokud najdete větší počet inzerátů i na jiné rasy, nikdy takové štěně nekupujte!

3. ČTI

Pokud se v inzerátu vyskytují gramatické či jiné chyby, jedná se ve většině případů o podvod ! Stejně tak podezřele nízká cena je důkazem něčeho nekalého.

Na tyto inzeráty je zbytečné vůbec reagovat !

4. NEPLAŤ PŘEDEM

Seriózní chovatel nikdy nepožaduje platbu předem, aniž by jste štěně viděli! Nikdy neplaťte předem! Takové inzeráty jsou PODVOD !

5. POŽADUJ FOTOGRAFIE

Požadujte fotografie štěněte v jeho přirozeném prostředí. Požadujte fotografie matky i otce. Pokud není schopen inzerent takové fotografie poslat, nebo se vymlouvá, je to velmi podezřelé a od takového nákupu důrazně ODRAZUJEME!

6. NAVŠTĚVUJ

Vždy požadujte nezávaznou návštěvu ještě před nákupem štěněte , ať vidíte štěně v jeho přirozeném prostředí a hlavně s ostatními sourozenci a především s matkou! Odmítnutí tohoto požadavku považujte za ukončení vašeho zájmu !

7. NEPŘEBÍREJ ŠTĚNĚ JINDE NEŽ DOMA

Předání u vás doma,na pumpě, v půli cesty aby jste "ušetřili za benzín" nebo před nákupním centrem je většinou praktika MNOŽÍREN !

Štěně přebírejte vždy v jeho domácím prostředí, které už znáte! Na jiné předání nepřistupujte NIKDY ! (stačí se držet bodu 6)

8. NEUSTUPUJ

Nenechte se zviklat nabídkami typu : " když si vezmete štěně dnes dostanete 500 Kč slevu " , zvíře není zboží z regálu a za každou slevou se skrývá nějaké ALE. Jakýkoliv nátlak o co nejrychlejší prodej znamená většinou jen snahu prodejce prodat a ne zájem o vhodné umístění štěněte!

9. PODEPIŠ SMLOUVU

Seriózní chovatel nebude mít problém podepsat kupní smlouvu, nekupujete housku za 5 Kč ! Smlouvu si nechte vyplnit již při první návštěvě, prověřte si všechny údaje na internetu, prohlédněte si diskuze, zapátrejte zda nenajdete nějaké podezřelé informace. Pokud nebude inzerent chtít poskytnout údaje, ohlédněte se jinde !

10. NEPODPORUJ MNOŽÍRNY

Štěňata z množíren pocházejí z nevyhovujících podmínek, mají větší pravděpodobnost dědičných nemocí a hlavně podpoříte utrpení jejich rodičů !

Na štěně z množírny nedostanete smlouvu, neuvidíte jeho biologické rodiče, předání neproběhne v jejich domově. Neustupujte ani z jednoho bodu zde uvedeného! Pozor na překupníky, kteří jsou schopni nastrčit falešnou fenu.

Je na čase s tím něco udělat, chovejte se zodpovědně, sdílejte tento text jak jen to půjde. Šiřte osvětu, nedopusťme ať nevinná zvířata trpí kvůli hrabivosti této skupiny lidí.

NEKUPUJTE UTRPENÍ ! ZVÍŘE NENÍ VĚC !

Tento článek napsal Miroslav Bor a moc mu za něj děkujeme

Foto:facebook






Zasláno dne Dec 13, 2023 do kategorie ARCHIV