Novinky

Odhalení množírny na Vysočině

V obci Kamenice nad Lipou bylo včera z množírny zachráněno více než 200 psů chovaných ve naprosto otřesných podmínkách.

MNOŽÍRNA V KAMENICI

Nesmírně závažný a rozsáhlý případ týrání zvířat řeší v těchto dnech úřední veterinární lékaři v Kraji Vysočina. Ve spolupráci s Policií ČR (PČR), hasiči, obcí a také s neziskovou organizací Dej pac! odebrali 31. 1. 2018 chovatelce v obci Kamenice nad Lipou více než 200 psů chovaných ve zcela nevhodných podmínkách. Zvířata již byla umístěna do útulků po celé České republice. Svým rozsahem a mírou porušení podmínek pro chov zvířat se jedná o zcela výjimečný a doslova odstrašující případ.

Vzhledem k tomu, že se jednalo především o rasy, které se dobře prodávají v inzerci, lze předpokládat, že psi byli množeni záměrně za účelem zisku.

Jako největší problém shledávám mýtus, který koluje mezi pejskaři. Lidé si totiž často myslí, že pes na mazlíčka nemusí mít papíry. A právě proto se v ČR nachází několik množíren, které neustále produkují pejsky k prodeji. Bohužel u nich chybí veškerý chovatelský servis. Zvířata jsou nemocná, psychicky narušená a více jak polovina z nich skončí dříve nebo později v útulku.

Proto je třeba vyvrátit nesmysl, že průkaz původu slouží pouze k výstavám . Dokud bude poptávka po psech z bazoše, bude i nabídka a množírny budou i nadále prosperovat. Možná budete velice překvapení, že štěně s průkazem původu se dá sehnat už i za cenu psa bez PP.

PROSÍME VŠECHNY, ABY KUPOVALI ŠTĚNĚ POUZE OD OVĚŘENÉHO CHOVATELE. POMOZTE NÁM LIDEM OTEVŘÍT OČI A ZASTAVIT TÝRÁNÍ PSŮ.



MNOŽÍRNY KRYJÍ PŘEKUPNÍCI

Odhalit takovou množírnu není ovšem vůbec snadné. Množitelé se například nabídnou, že štěně dovezou. Mění telefonní čísla, a tak není snadné odhalit, že prodávají ve velkém. Neštítí se pozvat si kupujícího do bytu, kde vypadá vše v pořádku. Ve sklepě či stodole pak mají zavřené desítky psů, stejně jak tomu bylo v případě množírny v obci Kamenice.

Novinkou jsou překupníci, kteří nakoupí štěně z množírny a přeprodávají dál v inzerci. Znám případ paní z Prahy 4, která opakovaně prodává vrhy. Doma má fenu jorkšíra a čivavy a neštítí se je vydávat za matky štěňat. Kupující tak nemá nejmenší šanci prokouknout, že nekupuje štěně narozené u této paní, ale právě v množírně.

Foto z množírny v obci Kamenice

Paní Jana na množírnu v Kamenici upozornila na FB v minulém roce.

Dobrou zprávou je, že případ bude nadále řešit PČR a všichni psy byli po skupinkách umístěni do útulků a organizací po celé ČR. Smutný fakt je ten, že na případ místní obyvatelé měli údajně podávat stížnosti už téměř 20-let. Je smutné, že to muselo dojít, až do takových rozměrů, aby se pejskové konečně dočkali záchrany.

VIDEO : CESTA DO KAMENICE

Vysočina GANG from Ladislav Lacina on Vimeo.

Zdroj: Ladislav Lacina



10 čivav přijali do své péče Dejte nám šanci z.s.

5 týraných pejsků přijal Ostrovský Macík, z. s


Seznam míst, kde se psi nachází:

Azyl Dej pac

Cibela

Dejte nám šanci z.s. - 10 psů

Depozitum Beruška - 43 psů

Dočasky.cz

Dočasky De De

Galgo v nouzi z.s. - 22 psů

Handipet Rescue CZ -

Home 4 Pets

LOZ Písek

Naděje pro čtyři packy

OS Buldočí naděje

Ostrovský Macík, z. s.

Plyšový útulek

Šance pro jejich život

Šárka Jebavá Čivavavnouzi

Tety v akci

Útulek Bully

Russel Rescue

Již brzy zveřejníme fotky ostatních pejsků a další informace. Děkujeme všem za pomoc.

Zdroj foto FB / Fortissimo Bohdana Hladíková




Zasláno dne Feb 1, 2018 do kategorie ARCHIV