Novinky

Ivana Jirešová pomáhá opuštěným pejskům

Pomoci pro pejsky není nikdy dost, a proto mě velice mile potěšilo, když mě oslovila herečka Ivana Jirešová, že by ráda pomohla pejskům z útulku. Naložili jsme tedy plné auto granulí a dalších potřeb a vyrazili do Miniazylu Voříškov.

Jak nejlépe pomáhat psům v nouzi?

Možná už vás někdy napadlo, že byste rádi pejskům nějakým způsobem pomohli. A tak vám dnes společně s Ivankou ukážeme, jak můžete přidat ruku k dílu i vy.

NÁVŠTĚVA ÚTULKU - VENČENÍ

S Dustym, který díky své divoké povaze už zůstává ve Voříškově pravděpodobně na dožití.

Ještě než začnete nějaký útulek podporovat ať už finančně, materiálně či manuálně, doporučujeme ho nejdříve osobně navštívit. Na mnoha místech je možnost pejsky venčit. Pes tak nemusí trávit dlouhé hodiny v kotci a vy mu můžete svou přítomností jeho čekání na nového páníčka zpříjemnit.

Nejblíže mému domovu mám Miniazyl Voříškov, s kterým spolupracuji už delší dobu. Velice se mě líbí, jak to zakladatelky Lenka s Anežkou vedou, a že se nebojí ujmout pejsků, nad kterými mnoho lidí zlomilo hůl. Díky nim našly nový domov stovky psů a za to jim moc děkuji.

Ivanu jsem tedy útulkem provedla a ukázala jí všechny pejsky, kteří se v azylu nacházejí. Zdrželi jsme se u kotce s pejskem jménem Dusty

.

Bohužel je Dasty trošku bojínek a má strach z bouřky a taky veterináře. Učíme ho nosit náhubek pro bezpečnější ošetření u lékaře, bohužel jeho strach je tak velký, že učení náhubku jde po minikrůčcích.

Po napadení psem společnost ostatní psů nevyhledává. S malou fenkou se u nás snáší dobře, přesto by byl raději jedináčkem.

Pokud by se našel zkušený a trpělivý páníček, bude z virtuální adopce uvolněn do normální adopce. Bohužel takových lidí je mezi námi ale málo :-/

MATERIÁLNÍ POMOC

Ivana dovezla do Voříškova krmivo Acana

Každý pes v útulku musí žrát, v něčem spát a také si s něčím hrát. Než do útulku povezete 10 kg levného supermarkétového " krmení " zeptejte se, čím konkrétně v útulku krmí. Takové levné granule totiž psům mohou více než pomoct uškodit a pomstít se zažívacími potížemi. Čím také určitě chlupáči nepohrdnou a není nikdy dost jsou pamlsky. Výborná jsou například sušené masíčka. Pamlsky plné chemie a umělých barviv opět vůbec nedoporučujeme.

Kromě krmení také útulky nejčastěji potřebují obojky, vodítka, postroje, čistící prostředky, savé podložky, odčervovací tablety nebo antiparazitika.

SDÍLENÍ INZERÁTŮ

Aby se pes dostal do nového domova, musí se o něm někdo dozvědět. Vzhledem k ohromnému množství psů, kteří hledají dnes a denně domov, to není vůbec snadné. Proto je velkou pomocí, pokud pomůžete inzerát sdílet. Stačí si vybrat svého favorita a snažit se o něm informovat co nejvíce lidí.

Pokud například umíte fotit, nebo točit videa, můžete přidat ruku k dílu svým uměním. Když bude mít pejsek krásné fotky, jeho šance se opět zvyšuje.

V mém případě jsem si oblíbila fenečku Briu. Okouzlila mě na první pohled.

Bria je asi 5 letá kříženka staforda. Převzali ji do péče z jiného útulku, který ukončil svou činnost. V předchozím zařízení byla téměř 3 roky, ven se moc nedostala, protože se jí většina lidí bála.

Ano Bria je k cizím lidem nedůvěřivá a tak raději dělá bububu, a snaží se od sebe lidi vyhnat. Dle jejích reakcí lze usuzovat, že byla často bita. Reaguje na každý rychlejší pohyb, krčí se, učůrává strachy. Je nam z toho moc smutno, protože Bria je strašně citlivá a milá holka. Jakmile nám začala věřit, tak celá rozkvetla. Umazlila by nás k smrti. Učí se znovu věřit lidem a radovat se ze života.

Odkaz ke sdílení s dalšími informacemi o Brie najdete ZDE

Chtěla bych moc poděkovat Ivaně, že se na mě obrátila a mohly jsme společně navštívit Voříškov. Věřím, že inspirujeme další lidi v tom, aby jim nebyly osudy psů lhostejné.

Děkuji také všem, kteří nám pomohou tento článek sdílet a budou držet palce, aby Dusty, Bria a další pejskové našly brzy nové skvělé domovy.

10+1 způsob, jak pomoci psům v nouzi




Zasláno dne May 27, 2019 do kategorie ARCHIV