Novinky

Sep 3, 2019

Jak vyzrát na zubní kámen?


Zubní kámen dokáže potrápit nejen páníčky, ale i jejich čtyřnohé parťáky. Psí chrup je třeba bedlivě sledovat, protože zanedbané zuby můžou za pár let vyústit ve velmi vážné zdravotní problémy. Dobrou prevencí je ultrazvukový zubní kartáček, který působí do hloubky a pravidelně odstraňuje zubní kámen, plak a bakterie.

Kategorie: ARCHIV
Zaslal: hajkovakarolina

DŮLEŽITÁ JE PREVENCE

Pokud je váš pejsek starší 4 let, tak byste mu měli zuby a tlamu kontrolovat pravidelně. K problémům se zubním kamenem jsou nejvíce náchylná malá plemena, ale samozřejmě jsou tu i další faktory. Kromě velikosti k nim patří i věk, strava psa, genetické predispozice a prevence zajištěná majitelem pejska. Pokud zanedbáte první příznaky, tak se ze zubního kamene může stát pěkně velké (a drahé) trápení. Bakterie obsažené v zubním kameni postupně útočí na dásně, takže začne docházet ke krvácení, odhalování krčků, zánětům, destrukci kostí i vypadávání zubů. V nejhorších případech se bakterie dostávají do krevního oběhu a mohou vytvářet hnisavé abscesy v orgánech.

My lidé věnujeme svému chrupu aspoň pár minut denně a pravidelně chodíme k zubaři. Podobnou péči bychom měli věnovat i svým čtyřnohým kamarádům, protože zákroky u veterináře nejsou nikdy příjemná záležitost. Jednou z možností prevence zubního kamene je použití speciálního ultrazvukového kartáčku Emmi-pet . Ten čistí zuby pomocí ultrazvuku. Až donedávna používali tuto metodu pouze zubaři, dnes je tato technologie dostupná každému.

V hlavici kartáčku je zabudován krystal kmitající na vysoké a neslyšitelné frekvenci. Kmity jsou přenášeny po štětinách k zubům a dásním, kde působí až do hloubky 12 mm. Ultrazvukové vlny se dostanou až ke kořenům a likvidují plak, bakterie, zubní kámen, odstraňují zabarvení zubů a podporují mikrocirkulaci krve.

Vyrašil vám studený pot na čele při představě, že byste svému psovi strkali kartáček do tlamy? Když to pojmete formou hry, tak se není čeho bát. Ke kartáčku Emmi-pet je určená i speciální zubní pasty, která pejskům velmi chutná (vyzkoušeno v redakci Psího magazínu s našimi svěřenci). Stačí trochu navlhčit kartáček a nanést na něj zubní pastu. Výhodou ultrazvukového kartáčku je to, že není třeba mechanického kontaktu s čištěným zubem. Včasná prevence zkrátka zabrání tomu, že váš čtyřnohý parťák skončí v narkóze na veterinárním stole, protože až tam může vést zanedbaný chrup.

Mějte prosím na paměti, že žádný přístroj, byť sebelepší, nenahradí péči veterináře.

O kartáčku se dozvíte více 7.9.na Psím dni s Prahou 13, kde také můžete nechat svým pejskům ZDARMA nechat chrup zkontrolovat u stánku veterinární kliniky 'Na Vyhlídce'.

Autor PS ULTRASOUND a foto: Psí magazín


Extra: o