Novinky

Strážníci našli v Brně velice zanedbanou fenku

Podezřením z týrání psa se v tomto týdnu zabývali brněnští strážníci. V řečkovické zahradě našli v kotci obehnaném mříží silně podvyživeného zlatého retrívra, který působil velmi zanedbaně.

TÝDENÍK POLICIE

Psovi zřetelně vystupovala žebra, byl špinavý od bláta, kulhal a při chůzi se dokonce i svalil na zem.

V prostoru, který měl vymezený pro svůj pohyb, nebyla ani miska s krmivem, ani nádoba s vodou. Strážníci našli pouze převržený kbelík, který ovšem podle osloveného svědka ležel na zemi ve stejné poloze údajně už týden.

K zabezpečenému pozemku přijela i hlídka psovodů městské policie a potvrdila, že je zvíře ve špatném stavu a bude potřebovat veterinární péči. Operační středisko zjišťovalo z údajů v katastru, kdo je vlastníkem pozemku. Strážníkům se nakonec podařilo vyhledat rodinu, které pes patří. Majitelé je ujišťovali, že fenku pravidelně venčí a krmí a že je pouze sešlá věkem.

Když hlídku pustili na pozemek a otevřeli mříž, strážníci si všimli, že bouda je plná bláta a psích výkalů. Kvůli důvodnému podezření z trestného činu přivolali státní policisty a vyšetřovatel celou situaci zadokumentoval.

Po odebrání psa ho odchytová služba brněnských strážníků převezla ke smluvní zvěrolékařce městské policie. Po podání infuzí se jeho stav do druhého dne znatelně zlepšil a odezněl i silný třes způsobený pravděpodobně zesláblostí.

MGR. JAKUB GHANEM

MP BRNO


Zasláno dne Feb 28, 2020 do kategorie ARCHIV