Novinky

Policie hledá zloděje psa

Téměř až úsměv na tváři vyvolává případ krádeže psa, ke které došlo v Českých Budějovicích. Zloděj, který si pro psa přišel, totiž vlastně úplně nevěděl, jak ho má ukrást, až nakonec objevil tu nejjednodušší cestu, kudy ho dostat ven ze zahrady. Když tedy konečně dosáhl svého a po velkém úsilí psa odvedl, mu pes utekl a vrátil se majiteli. Jeho počínání zachytilo několik kamer a tak pro policisty nebyl problém jeho kroky zmapovat.

Týdeník policie

Ke krádeži došlo dne 6. června okolo 18:00 hodiny na pozemku jednoho rodinného domu. Jeho majitel se obrátil na policisty z obvodního oddělení Čtyři Dvory s tím, že jeden z jeho dvou psů je pryč.

Jednalo se o čistokrevného psa rasy Hovawart černé barvy v hodnotě 15 000 korun. Policisté se začali případem ihned zabývat a zjistili, že pachatel okolo 17:20 hodiny přišel k domu poškozeného a měl s sebou na vodítku menšího psa. Chvilku se pohyboval před plotem, poté ho přelezl a dostal se tak na pozemek. Oba psi k němu hned přiběhli a začali ho očichávat.

Zloděj si vybral jednoho psa a rozhodl se dostat ho za každou cenu přes plot. Několikrát ho zkusil vzít do náručí a přehodit ho na druhou stranu. To se mu však přes veškerou snahu nepodařilo. Následně zjistil, že branka vedoucí k pozemku jde z vnitřní strany plotu otevřít. Vrátil se tedy pro jednoho ze psů, dal mu vodítko a odešel s ním tou nejpohodlnější cestou ven před hlavní vchod. V doprovodu malého psa, který na něj venku po celou dobu čekal, pak odešel z místa činu pryč.

Okolo 18:00 hodiny šel majitel své psy nakrmit a zjistil, že jeden pes na pozemku není. Proto se rozhodl ho hledat. Od náhodných kolemjdoucích zjistil, že zloděje nejspíš viděli i se psem jít směrem do Stromovky. Tam však muž svého psa nenašel. Po několika desítkách minut se vrátil ke svému domu, kde svého ztraceného psa viděl sedět před brankou. Pak se obrátil na policisty. Zloděj tak ze svého lupu nakonec nic neměl. Přesto je podezřelý ze spáchání trestného činu krádeže a porušování domovní svobody.

Policie hledá svědky

Policisté nyní žádají o pomoc sdělovací prostředky a širokou veřejnost, zda zloděje, který psa ukradl, někdo nepoznává. V době krádeže měl na sobě sportovní bundu, tmavé maskáčové kalhoty a černé tenisky značky Nike. Je mu přibližně 30 let. V případě jakýchkoliv poznatků k osobě pachatele se, prosím, obraťte na policisty z obvodního oddělení Čtyři Dvory na telefonním čísle 974 226 720 nebo přímo na linku 158. Za pomoc děkujeme.

autor: POR. ING. ŠTĚPÁNKA SCHWARZOVÁ

POLICIE ČR




Zasláno dne Jun 18, 2020 do kategorie ARCHIV