Novinky

V příkopu u silnice na Berounsku někdo odhodil šest štěňat. Přežila jen dvě z nich

Ve čtvrtek 20. srpna 2020 přijali berounští policisté oznámení od sedmatřicetiletého muže, týkající se nálezu šesti opuštěných štěňat, kříženců, a to v příkopu u polní cesty, nedaleko odpočívadla, v místě zvaném „ Pěticestí „, v katastru obce Tmaň. Dvě mláďata nalezl již uhynulá, pro čtyři další zajistil převoz do útulku.

Týdeník policie:

POLICIE ČR

Případem se ihned po nahlášení začali zabývat vyšetřovatelé kriminální policie. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu Týrání zvířat, ve smyslu ustanovení § 302 TZ, kdy pachateli za tento trestný čin hrozí až šest let za mřížemi.

K případu bylo dále zjištěno, že čtyři přeživší štěňata, která byla v zoufalém stavu, byla ihned po nálezu převezena pracovníky útulku k veterinárnímu ošetření. Veterinárnímu lékaři se podařilo dvě štěňata zachránit, další dvě musela být s ohledem na kritický zdravotní stav, utracena.

POLICIE ČR

Vzhledem k tomu, že se provedeným šetřením dosud nepodařilo pachatele vypátrat, obracíme se proto na veřejnost se žádostí o spolupráci při pátrání, neboť je velmi pravděpodobné, že pachatel, který štěňata odložil a opustil, se mohl na místo dopravit svým vozidlem.

POLICIE ČR

Jakékoliv informace, která by vedly k odhalení pachatele tohoto zločinu, můžete sdělit osobně na službu kriminální policie a vyšetřování v Berouně, nebo vyšetřovatelku je možné kontaktovat na telefonním čísle 974 872 478, 974872 349. Samozřejmě oznamovatelé mohou využít i bezplatnou linku 158.

NPRAP. MICHAELA NOVÁKOVÁ

POLICIE ČR

Zdroj: www.tydenikpolicie.cz

POLICIE ČR



Zasláno dne Aug 30, 2020 do kategorie ARCHIV