Novinky

Apr 22, 2021

Překupníci psů u soudu


Dnes proběhl v Praze soud s tyrany a překupníky psů Ivetou Brixovou, Sandrou Peštovou a Jiřím Skrutkou. Tato organizovaná skupina vykupovala štěňata z množíren a prodávala v Praze minimálně od roku 2014. Policii se po výzvě v médiích ozvali stovky poškozených.

Kategorie: ARCHIV
Zaslal: hajkovakarolina

Padl první rozsudek

První líčení, které mělo proběhnout 16. 3. 2021 bylo odloženo ze zdravotních důvodů Sandry Peštové, která tentokrát dorazila a tak mohl proces začít.

Hlavní líčení u obvodního soudu pro Prahu 4 se konalo v 9:30 a vzhledem k vyhlášeným vládním opatřením nebylo možné se ho účastnit. Všichni novináři tedy museli zůstat na chodbě.

Překupníky Ivetu Brixovou a Jiřího Skrutku zastupoval advokát Leonid Kušnarenko, který se snažil pro své klienty prosadit pouhé podmíněné tresty.

Prvním odsouzeným v celé kauze byl dnes pomocník Ivety Brixové, Jiří Skrutka. U něj soud přistoupil na dohodu o vině a trestu. Obviněný se přiznal ke spáchaným činům a dostal podmínku na 10 měsíců s odkladem na 30 měsíců, zákaz chovu a měl by uhradit škodu, kterou způsobil.

Obžalované překupnice si vyslechnou obvinění 20. května. Za podvod, týrání zvířat a přečin neoprávněného podnikání jim hrozí až 5 let vězení.

Obě ženy doufají také v podmínku. Nicméně státní zástupce v rozhovoru uvedl, že u nich trvá na nepodmíněném trestu. Jak vysoký bude se snad dozvíme příště. Lze se také domnívat, že se ženy v případě odsouzení do vězení odvolají a celá kauza se ještě nějakou dobu potáhne.

Foto PSÍ MAGAZÍN

Obžalovaná překupnice Sandra Peštová

Foto PSÍ MAGAZÍN

Foto PSÍ MAGAZÍN

Obžalovaný Jiří Skrutka a Iveta Brixová

Foto PSÍ MAGAZÍN

Na fotografie se vztahují autorská práva. Je zakázáno jejich publikování bez předchozí domluvy. A domluva semnou většinou je :) Stačí se jen slušně ozvat.