Novinky

May 31, 2021

Celostátně hledaný muž se ukrýval pod dvojitou podlahou na půdě. Vypátral ho služební pes Hakim


Kladenští kriminalisté v těchto dnech pátrali po podezřelém sedmačtyřicetiletém muži z Kladenska, který byl v celostátním pátrání pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí za opakované jízdy pod vlivem návykových látek.

Kategorie: ARCHIV
Zaslal: hajkovakarolina

Operativní profesionální prací kladenských kriminalistů se po dvou týdnech usilovného šetření podařilo v pátek 28. května 2021 dopadnout za pomoci služebního psa, podezřelého muže, který se cíleně skrýval v místě svého bydliště v jedné obci na Kladensku.

Na základě všech skutečností policejního šetření bylo zjištěno, že hledaná osoba se nachází ve svém bydlišti, kde se ukrývá. Vzhledem k velikosti pozemku a objektu kriminalisté ve spolupráci s policisty obvodního oddělení Stochov zajistili únikové trasy i v zadní části domu. Jelikož muž nereagoval na žádné opakované policejní výzvy, byl vyzván k opuštění objektu s výstrahou jinak bude proveden násilný vstup do obydlí.

Ani na tuto policejní opakovanou výzvu nikdo nereagoval a z těchto důvodů byl proveden násilný vstup dveřmi do domu. V daném okamžiku se v těchto místech objevila přítelkyně hledaného, která tvrdila, že muž se zde nenachází. Policisté i přesto přistoupili k prohlídce objektu. Pro značnou rozmanitost patrového objektu s velkým půdním prostorem se pachatele nepodařilo nalézt a byl na místo přivolán policejní kynolog se služebním psem.

Zástupci skupiny kynologie se neprodleně dostavili do prohledávaného objektu a byli ihned nasazeni k pátrání po podezřelém muži. Jen během několika minut se šestiletému Hakimovi podařilo vypátrat úkryt pachatele, který byl schován pod fošnami dvojité podlahy na půdě.

Policisté následně podezřelého sedmačtyřicetiletého muže zadrželi a následně eskortovali do vazební věznice v Praze. Za své protiprávní jednání hrozí pachateli maximální trest odnětí svobody ve výši až na 2 roky.

Spolupráce policejních složek byla velmi profesionální a úspěšná.

Zdroj: www.tydenikpolicie.cz