Novinky

Mar 30, 2022

Padne letos nový psí rekord ve skoku do výšky?


Centrální park na Lužinách na Praze 13 hostí letos už 6. ročník akce pro všechny pejskaře – Psí den s Prahou 13. 21. května si budou moci pejsci zasoutěžit mimo jiné v disciplíně skok do výšky. Na třetím ročníku akce v roce 2018 padl rekord 135 cm skočený psím atletem Shadym, který se zatím žádnému pejskovi nepodařilo překonat. Podaří se to letos?

Kategorie: ARCHIV
Zaslal: hajkovakarolina

6. Psí den s Prahou 13

Klání ve skoku do výšky začne 21. května ve 14:00 a účastnit se ho bude i komisař České knihy rekordů. Zaregistrovat do soutěže se můžete zdarma od 1. května na webu celé akce www.psiden.cz. Kapacita soutěže je omezená v každé kategorii, se zápisem proto neváhejte. Skok je rozdělen do dvou kategorií, tak aby měli šanci na výhru i atleti menšího vzrůstu. Partnerem skoku do výšky je česká společnost PetCenter , která má pro vítěze připravené poháry a hodnotné ceny.

V roce 2017 ve Spojených státech padl zatím nepřekonaný rekord v psím skoku do výšky. Fenka chrta jménem Feather tehdy skočila celých 191,7 cm. Pro překonání světového rekordu tedy stačí skočit o necelých 57 cm více, než rekordman Psího dne Shady!

  • 1. ročník 2016 – 110 cm – Ejs
  • 2. ročník 2017 – 125 cm - Shadow Shefis
  • 3. ročník 2018 – 135 cm – Shadow Shefis
  • 4. ročník 2019 –135 cm - Zara
  • 5. ročník - 2021 – 130 cm - Ellie
  • Rekordman Shadow Shefis z roku 2017 a 2018

    Rekord ve skoku i pro malé psy

    Aby v soutěži nepřišli zkrátka i menší pejskové bude skok rozdělen na dvě kategorie, a to do 40 cm a nad 40 cm kohoutkové výšky psa. I v této soutěží budeme překonávat rekord. V minulém roce se na Psím dni postarala o zápis fenka Růženka, která skočila 87 cm vysoko.

    První rekordmanka v kategorii malých psů, fenka Růženka

    Další soutěže a zábava na Psím dni

    Krom oblíbeného skoku do výšky se návštěvníci mohou těšit i na další soutěže a celodenní program na pódiu. Nebude chybět velice zábavný a divácky oblíbený psí dostih, sraz ras a soutěže, kde nepůjde ani tolik o sportovní výkony ale hlavně zábavu.

    Na Psím dni bude mnoho stánků, kde seženete vše pro psa od pamlsků, obojků, hraček a dalších zajímavých vychytávek. Celým dnem bude návštěvníky provázet moderátor, zkušený kynolog a trenér psů Daniel Žďárský, který předvede se svým Lucky bull týmem psí show.

    Novinkou v programu letošního psího dne bude i představení psů zaměstnaných u celní správy. Pejsci, ve službě zvyklí odhalovat nelegální pašované zboží předvedou své dovednosti účastníkům Psího dne. Na závěr celého dne návštěvníky čeká charitativní tombola na podporu útulků, ve které můžete vyhrát bohaté ceny od partnerů celé akce.

    Podpora útulků

    Cílem Psího dne není vás jen pobavit ale také pomoci psům z útulků. Na místě tak budou mít stánky útulky a organizace. U hlavního stanu bude pro útulky vymezeno sběrné místo. Na něj můžete přinést například krmivo, pamlsky, obojky, vodítka, čistící prostředky či savé podložky. A abychom pomohli psům z útulků najít nové domovy dorazí na Psí den známé osobnosti, které pomohou na podiu s představením jednotlivých psů k adopci a stanou se tak na tento den jejich patrony. Podrobné informace o celé akci, mapu konání a program najdete na webové stránce www.psiden.cz.

    Rekordman prvního ročníků pes Ejs, který se zapsal se skokem 110 cm

    Vítěze soutěží čekají poháry a bohaté ceny od našich partnerů.

    Na Psím dni ani letos nebudou chybět psí dostihy

    Celým dnem bude návštěvníky provázet moderátor, zkušený kynolog a trenér psů Daniel Žďárský, který předvede se svým Lucky bull týmem psí show