Novinky

Mobilní aplikace Zvíře+

Mobilní aplikaci Zvíře+ pomáhá řešit obtížné situace spojené se zvířaty již druhým rokem. Ať už se jedná o pokousaného psa, sraženou srnu či uvíznutého koně, aplikace uživatelům poradí, jak v těchto případech správně postupovat. Nyní její vývojáři přichází s novinkami. Přibyla funkce, která upozorní na zatoulané domácí mazlíčky, nebo funkce takzvaného Osobního strážce. Ta monitoruje přesný pohyb uživatele a v případě, že se přestane hýbat, vyšle upozornění jeho blízkému.

ZVÍŘE+ má nový kožich

„Na úplném začátku byla snaha umožnit lidem rychlé vyhledání kontaktů na relevantní subjekty v případě krizových nebo nestandardních situacích s našimi zvířecími parťáky. Postupem času jsme přišli na to, že v ČR neexistuje žádná centrální databáze s aktuálními kontakty na veterinární kliniky, koňské veterináře, převozové služby apod. a nápad na mobilní aplikaci byl na světě.” představuje důvody vzniku Soňa Karaivanova, jedna ze zakladatelek aplikace Zvíře+.

Aplikace Zvíře+ je vyvinuta s cílem starat se o zdraví a bezpečnost jak domácích, tak divokých zvířat. Po roce používání a 15 tisících stažení na AppStore a Google Play došlo v červnu k její modernizaci. „Jednou z klíčových vlastností aplikace Zvíře+ je červené tlačítko Potřebuji pomoc, kde majitel zvířátka jednoduše nalezne kontakty na veterináře, záchranné přepravce nebo na složky Integrovaného záchranného systému v případě uvíznutí nebo útěku zvířete. Aplikace uživatele provede jednoduchým rozcestníkem, aby našel informace týkající se domácích mazlíčků, koní, exotů nebo volně žijících zvířat. Uživatel v aplikaci nalezne i návody 1. pomoci, které mu pomohou při záchraně vlastního zvířecího parťáka před tím, než jej doveze na veterinu nebo do příjezdu záchranné veterinární služby.“představuje výhody Soňa Karaivanova

Na koně už jen bezpečně

Jedna z nových unikátních funkcí je Osobní strážce, tuto službu využijí především jezdci na koních nebo lidé co sami vyrážejí do přírody. Pokud Osobní strážce zaznamená nehybnost uživatele začne vysílat nepříjemný zvuk - alarm a pokud na něj uživatel nereaguje aplikace sama odesílá SOS SMS s GPS polohou na předem definovaný kontakt, například blízkému člověku. Ten má potom přesnou polohu člověka, který může být těžce zraněný nebo v bezvědomí. „K vývoji této funkce nás vedly jednak vlastní zkušenosti, ale také statistiky. Jedním z nejčastějších zranění, se kterým se musí záchranáři potýkat, je pád z koně. To má pro lidi bohužel někdy taky tragické následky.“ říká Karaivanova.

Pomáhá s hledáním ztracených mazlíčků

„Za další užitečné nové funkce považujeme možnost vytvářet Hlášení, kdy mohou samotní uživatelé nahlašovat ostatním uživatelům aplikace např. nález otrávených nebo nebezpečných návnad v jejich okolí nebo mohou nahlásit nález ztraceného zvířata a díky notifikacím se tyto informace rozešlou všem uživatelům v perimetru 50 km.” vysvětluje Karaivanova.

Poradí i na cestě

Aby však uživatelé všem nebezpečným situacím předcházeli, připravila pro ně aplikace Zvíře+ přehled tipů nejen pro péči o zvířata. V aplikaci se ale lidé dozví například i to, co dělat v případě, že svým autem srazí divokou zvěř. „Řidiči jsou ve většině případů po srážce v šoku. Často potom reagují tak, že od nehody odjedou. Vždy by ale měli přivolat policii, a to i v případě, že nemají poškozené auto. Nemusí se však bát pokuty. Srážka se zvěří se označuje jako nezaviněná nehoda. To už jim ale vysvětlí naše aplikace,“ uzavírá Karaivanova.

Aplikaci stahujte na www.zvireplus.cz
Zasláno dne Jan 25, 2024 do kategorie ARCHIV