Novinky

7. Psí den s Prahou 13

Sedmička je šťastné číslo, říká se. Pro Prahu 13 to platí letos také – 20. května hostí již sedmý ročník oblíbené akce Psí den s Prahou 13.

VIP podpoří pejsky z útulků i přehlídkou bláznivých oblečků!

Předchozích 6 ročníků se těšilo velké popularitě jak mezi občany, tak mezi jejich čtyřnohými společníky. Letos jsme mysleli i na ty pejsky, kteří nemají všechny čtyři (nohy) pohromadě a vytvořili program i pro ně. Nedílnou součástí je také adopce, kdy se VIP osobnosti budou snažit pomoci najít nový domov pejskům z útulků.

Účast přislíbili Bořek Slezáček, Karolína Gudasová, Bára Jánová, Sára Rychlíková, Sarah Haváčová, Marek Němec a mnoho dalších. Miroslav Hrabě se na akci moc těší a všechny srdečně zve:“ Budu tam s francouzskou buldočkou Kačenkou, ostatní psí holky bych s sebou vzít nezvládl, a vezmu také svou knížku „Psí táta.“ Tak přijďte, rád vám ji podepíšu“, lákal Miroslav. Atmosféru podtrhne také skvělé hudební vystoupení.

Psí den s Prahou 13 je hlavně o tom, jak strávit příjemné odpoledne mezi lidmi a psy, kteří smýšlejí stejně – chtějí si užít zábavu, zasoutěžit si, dozvědět se něco nového z psího světa a třeba se potkat se sousedy a přáteli. Celou akcí se také nese osvěta a poslání „jak pomáhat pejskařům“, a důležitá podpora útulků.

Jako každý rok i letos má PSÍ DEN nabitý a originální program. Těšit se můžete na oblíbený skok do výšky, při kterém pravidelně padají nové rekordy. Nebude chybět ani sraz ras, zábavný psí pětiboj, ve kterém je jednoznačně nejoblíbenější disciplínou pojídání pamlsků na čas, nebo psí karneval v roztomilých oblečkách. Protože je třeba myslet i na ty pejsky, kteří nejsou ve své nejlepší formě, přidali jsme letos do programu i psí dostih pro hendikepované psy. Uvidíme, zda kolečka místo nožiček nakonec nejsou výhodou spíš než hendikepem! Pokud vy a váš pejsek nejste soutěžní typy, máme pro vás připravenou tradiční a oblíbenou psí hernu. Můžete se se svým pejskem těšit na hlavolamy, agility a spousty dalších aktivit, o kterých se dozvíte více na:

Pro dvounohé účastníky máme bohatý doprovodný program. Daniel Žďárský se i letos předvede se svou legendární Bull show, u každého stanu útulků přítomném na psím dni si budete moci zakoupit lístek do bohaté tomboly, jejíž výtěžek se přidá k podpoře všech účastnících se útulků. Budete si moci poslechnout osvětovou přednášku o zločinných množírnách. Pejsci se můžou vyfotit ve foto koutku. Předvést psy v zaměstnání přijde Městská policie a ukáže všem zúčastněným, jak vypadá takový výcvik služebního psa, nebo jak probíhá celní prohlídka za přítomnosti drogového psa.

Každoročně dáme prostor i pejskům, kteří nepřijdou na Psí den se svými majiteli, ale dorazí v naději, že možná toho svého budoucího majitele právě tady potkají. Přítomné útulky přivezou své nejvychovanější svěřence a vy se budete moci ucházet o jejich adopci. Pomoc těm pejskům, kteří neměli tolik štěstí a skončili v útulku je pro nás prioritou. Čím více vás na akci přijde, tím větší částkou budeme schopni chlupáčům pomoci, neváhejte proto a stavte se třeba jen na chvilku.

Zapište si datum 20.5.2023 do kalendáře a přijďte do Centrálního parku Lužiny i vy! Psí den není jen pro psí majitele, ale pro každého, kdo má ke chlupáčům srdcem blízko.


Zasláno dne May 20, 2023 do kategorie ARCHIV