Novinky

Oct 21, 2016

NEŽ SI MĚ KOUPÍŠ A POPRVÉ Ml PŘIPNEŠ OBOJEK, PŘEČTI SI 10 RAD, NEKUPUJ KDYŽ:


Přemýšlejte, než si pořídíte štěně! Nepodporujte množení a množitele!

Kategorie: ARCHIV
Zaslal: hajkovakarolina

1. Dotyčný inzeruje po celý rok neomezený počet štěňat, na internetu, v novinách atd.

2. Vás prodávající nepustí do bytu/domu, kde štěně vyrůstá opakovaně na návštěvu, což potřebuje k tomu, aby si na vás zvyklo. Prodávající bude z různých důvodů nabízet odběr na zastávce, benzínce nebo nádraží.

3. Je štěně příliš maličké. Pokud chovatel nabízí štěně mladší 50 dní (něco přes 7 týdnů) je to nezákonné! Mléčné zuby se začínají prořezávat teprve ve 3 týdnech, pokud je nemá, je jisté, že je štěně příliš malé! Lze ověřit u veterináře.

4. Má prodávající mnoho psů a nikde nemá matku štěněte nebo tvrdí, že to je fena, která se o štěně nestará. Všude je nepořádek a zápach.

5. Štěně není viditelně zdravé – má blechy (černé tečky v srsti), špinavé uši, rýmu, kašel, průjem, má viditelné defekty na těle – ťontanelu (nesrostlé kosti lebky, lebka není hladká, propadne se prst), kýlu (boule na pupíku nebo v tříslech), krátkou horní nebo dolní čelist, chybí varle či končetiny.



6. Má štěně ještě sací reflex (když strčíte prst k tlamě, štěně se přisaje) – je staré maximálně 3 týdny.

7. Prodávající nedokáže odpovědět na vaše dotazy týkající se zdraví Štěněte, jeho rodičů a péče o štěně ani čím bylo krmeno.

8. Jste se impulzivně rozhodli bez rozmýšlení – pak se snadno stanete obětí podvodu.

9. Je cena nápadně nižší než cena obvyklá.

10. Nemá kupující platnou smlouvu a doklady ke štěněti (očkovací průkaz/Pas) a to není čipované. Chybí záznamy o odčervení a očkování včetně datumů a razítek veterinárních lékařů.

zdroj:www.nemnozirnam.cz


Řekněte NE !!!