Novinky

FlashDOG - první psí foto atelier v Praze

Vyfotit si hezky pejska není snadné, a pokud chcete opravdu pěkné a kvalitní fotky, vždy je lepší pejska svěřit do rukou odborníků. Fotografů, kteří fotí venku v přírodě je desítky a výběr je relativně velký. Ale znáte nějaký psí ateliér?


Možná jste si nedávno všimli soutěže: HLEDAJÍ SE PSÍ MODELKY. Sháněli jsme pejsky pro první psí foto atelier v Praze – FlashDOG . Zájem o fotografování byl velký a PSÍ MAGAZÍN vám přináší reportáž z proběhlého fotografování.

Projekt FlashDOG založily dvě sympatické slečny Katka a Adéla. Obě jsou velké milovnice psů a skrze fotografii se dostaly k myšlence vytvoření fotografického ateliéru, kde by vznikaly portréty psích osobností.

Když jsem se podívala na jejich webové stránky a vykouklo tam na mě spousty psích čumáků, nemohla jsem jinak než na spolupráci s děvčaty kývnout. Sama ráda fotím, ale focení v ateliéru není zrovna moje parketa. Holky byly tak milé a psí smečka k tomu byla jen třešnička na dortu, že mě to s nimi velice bavilo. Když, jsem pak viděla výsledné fotky, byla jsem nadšená. Třeba mne jednou vezmou do party :)

Modelíny Bart s Čendou


Na domluvené fotografování dorazila fenka SOFIE s paničkou Verčou. Sofie je rasy český fousek a díky své velice živé povaze dala holkám chvilkami pěkně zabrat. Po špatném nápadu s míčkem, kdy se ukázalo, že ateliér je velice odolný proti psímu řádění, se nakonec Sofii povedlo zaujmout pomocí hromady piškotů.

Holky mají v práci s pejsky evidentně praxi, a tak i sebevětšímu raubíři udělají parádní fotky. A jelikož jsem sebou vzala i své dva pejsky Čendu a Bárta, tak i z nich jsme udělaly modelky.

Sympatická panička Verča s fenkou Sofie

Portrét fešandy Sofie


A nakonec jsem si pro holky připravila pár otázek:

Co vás utvrdilo tento projekt rozjet?

Obě jsme milovnice psů a život bez nich si neumíme představit. Přemýšlely jsme o projektu FlashDOG poměrně dlouho a jisté jsme se začaly být v momentě, kdy nám došlo, že v Čechách podobný specializovaný fotoateliér dosud neexistuje… Zlákala nás tak možnost vytvoření úplně unikátní nabídky pro všechny, kteří milují své psy. Zároveň musíme zmínit fotografii, jež jsme obě vystudovaly a jíž se věnujeme. Propojení je tak téměř dokonalé.

Jste dvě kamarádky, je těžké spolu podnikat?

Ano, to je otázka na tělo. Naše podnikání nám momentálně umožňuje se vídat mnohem více, než když jsme „pouze“ kamarádily. A to je bezva! Samozřejmě, že každý, kdo to zkusil, ví: kompromis a diskuze je pořád na place. Samy občas považujeme za zázrak, že se shodneme nejenom jako kamarádky, ale i jako fotografky!

Máte nastavený nějaký styl?

Styl našich fotografií je pevně daný a my dbáme na jeho dodržování. Soustředíme se na portrét každého jednotlivého pejska. Fotografujeme na bílém pozadí, v klasickém ateliéru s domácí atmosférou. Používáme minimum rekvizit, pouze hračky, které k pejskovi patří, které s sebou na focení vezme páníček. Chceme docílit podobenky psa takového, jaký je, ať veselý či zadumaný… Vzniklé fotografie jsou obrazem psí osobnosti.

Fotíte stejně? Kdo rozhoduje v tom, která z vás daného pejska nafotí?

Vzhledem ke konceptu FlashDOGu, jež je popsán výše, je výsledek nezávislý na tom, zda fotí jedna nebo druhá. Při focení se doplňujeme, když jedna fotí, druhá se stará o správné nasvícení našeho modelu. A taky o získání psí pozornosti (máme na to osvědčený trik – piškotek!). Která z nás kdy fotí? Záleží na náladě, rozpoložení, na dohodě mezi námi. Nu, kolikrát i na pejskovi – občas se stane, že na jednu z nás prostě reaguje lépe, a tím si i zvolí svojí fotografku...



Kolik stojí si u Vás pejska nafotit?

Na našem webu www.flashdog.cz nabízíme dva balíčky. Menší půlhodinové focení za 1.500,- a velké hodinové s 15 finálními fotografiemi za 3.500,-

Můžete dojet i mimo Prahu ?

Ano, tato varianta je také možná. Pokud klient nemůže dojet do ateliéru z jakéhokoliv důvodu, disponujeme přenosným pozadím a ateliérovými světly, které pouze sbalíme a přijedeme na místo :) Je to výhoda i pro pejska, pokud by byl například v cizím prostředí nervózní, dorazíme za ním domů.


GALERIE:




Zasláno dne Nov 30, 2015 do kategorie ARCHIV