Novinky

Jan 21, 2016

Máte pojištěného svého mazlíčka?


Většina z nás svého pejska pojištěného má a možná o tom ani neví. V rámci pojištění domácnosti existuje připojištění odpovědnosti za škodu na majetku a zdraví v občanském životě. Toto pojištění se vztahuje na všechny členy domácnosti včetně pejska.

foto: Irena Vanišová


Kategorie: ARCHIV
Zaslal: hajkovakarolina

K čemu toto pojištění slouží?

Kryje všechny nedbalostní škody, kterých se dopustíte vy a stejně tak i váš pes. Jednoduchým příkladem může být např. vběhnutí psa pod kola cyklisty. Škody mohou být veliké – poškozené kolo a zranění, které dle vážnosti může být i na dlouhou dobu. K tomu přičtěte eventuálně ušlý zisk poškozeného, psychické trauma atd. Toto vše může chtít poškozený zaplatit a částky mohou být statisícové.

A teď ruku na srdce – komu z nás se toto nemůže stát?

Zkontrolujte si tedy své pojištění domácnosti a pokud vám v něm toto pojištění chybí, neváhejte a doplňte jej. Nemusí to být totiž jen váš pejsek, který spáchá nějakou škodu, ale kdokoliv z vaší rodiny.

Dále můžete svému pejskovi sjednat následující typy pojištění:

- pojištění léčení úrazu nebo nemoci

- pojištění proti uhynutí nebo utracení

- v rámci těchto pojistek pojištění odpovědnosti za škodu

Pojišťovny mají limity na věk psa pro jeho přijetí do pojištění – pes do 40 kg musí být mladší 8 let, nad 40 kg musí být mladší 4 let. Pes musí být označen mikročipem nebo tetováním.

Pokud se chcete na něco zeptat nebo přímo sjednat výše uvedená pojištění, kontaktujte finanční poradkyni:

ing. Jana Hájková

tel. 602 375 970, mail: janahajkova@seznam.cz