Novinky

Apr 19, 2016

Grifonek - pejsek s rozkošným kukučem


Přítulný,veselý,chytrý, energický a dobromyslný společník vhodný k dětem i k jiným zvířatům. To je grifonek. Ideální malý pejsek do města s naprosto rozkošným kukučem :)

Hladkosrstý brabanstký grifonek ( brabantík )

Kategorie: ARCHIV
Zaslal: hajkovakarolina

ZÁKLADNÍ ÚDAJE

PŮVOD PLEMENE: Belgie

PŮVODNÍ ÚČEL: lov škodné

PRŮMĚRNÝ VĚK: 12-14 let

HMOTNOST: 2,5-6kg

VÝŠKA: 18-28 cm



POPIS PLEMENE

Grifonek má tři podoby a to : Belgický grigonek, Bruselský grifonek a hladkosrstý brabanstký grifonek ( brabantík ).Předkem jak belgického tak bruselského grifonka byl malý hrubosrstý psík zvaný "Smousje". Ten byl křížen s king charles španělem a mopsem, čímž toto plemeno získalo placatý nos.

Belgičtí grifonci jsou ostražití, bystří a oddaní své rodině. Je to společenské plemeno a velmi se upíná na svoji rodinu. Změnu majitele nese velmi těžce. Je nebojácný a to z něj činí dobrého hlídače. Často štěká a má vysoký a pronikavý hlas. Je inteligentní a učenlivý. Hodí se pro psí sporty jako je agility nebo dogdancing. S jinými psi vycházejí dobře, nejsou příliš dominantní. Velkých zvířat se mohou bát a pokud se s nimi nebudou seznamovat již od štěněte, vyústí to v problémy. Belgickým grifonkům děti nevadí a dobře snáší i jejich hry.


Bruselský grifonek

Zdroj: Alas psů do kapsy/ Wikipedie



NEŽ SI MĚ KOUPÍŠ A POPRVÉ Ml PŘIPNEŠ OBOJEK, PŘEČTI SI 10 RAD, NEKUPUJ KDYŽ: