Novinky

Apr 21, 2016

Francouzský buldoček


Pejsek s veselou,hravou a oddanou povahou, který potřebuje důsledného páníčka. Francouzský buldoček zaujme svojí komickou povahou, kterou doplňuje extravagantní vzhled a proto patří mezi oblíbené domácí mazlíčky.

Kategorie: ARCHIV
Zaslal: hajkovakarolina

ZÁKLADNÍ ÚDAJE

PŮVOD PLEMENE: Francie

PŮVODNÍ ÚČEL: krysař

PRŮMĚRNÝ VĚK: 11-12 let

HMOTNOST: 8–14 kg

VÝŠKA: 30,5–31,5 cm

POPIS PLEMENE

Do Francie se malí buldoci dostali s řemeslníky, kteří hledali ve Francii živobytí. Francouzský buldoček patří mezi tzv. dogovité psy, jejichž původ je odvozován od tibetské dogy.

Má veselou, stabilní, nekomplikovanou povahu, k hraní ho není třeba dlouho pobízet a velmi rád se mazlí. Je velmi družný a společenský. Je vhodný i do rodiny s dětmi, se kterými si rozumí. I k důchodcům a méně aktivním lidem se hodí, pokud jsou však ochotní se o něj po zdravotní stránce postarat. Prakticky neštěká a je velmi klidný. Je třeba dodržovat dávkování krmiva, buldoček má sklon k obezitě.

Francouzský buldoček se obecně vychovává snadno, a to i přes určitou míru tvrdohlavosti, typickou pro všechna buldočí plemena. Výchova musí být láskyplná, citlivá, ale důsledná. Buldoček je velmi vynalézavý. Psa je potřeba motivovat a nadšeně chválit žádoucí chování. Jako trest často postačí změna intonace hlasu. U buldočka je třeba zavrhnout veškeré násilí.

Také je třeba podotknout, že feny buldočků mívají těžké porody. V letních měsících hrozí buldočků přehřátí organizmu. Francouzského buldočka se doporučuje chovat v bytě nikoliv venku

Zdroj: Wikipedie

Foto: Karolína Hájková



NEŽ SI MĚ KOUPÍŠ A POPRVÉ Ml PŘIPNEŠ OBOJEK, PŘEČTI SI 10 RAD, NEKUPUJ KDYŽ: