Novinky

Apr 19, 2016

Jack Russell teriér


Jack Russell teriér je temperamentní,inteligentní a společenský pes, který je velmi populární. Typický je i jeho mnohdy přátelský vztah k lidem, díky čemuž se těší i oblibě u dětí.

Vrh E Big Scotty ´s Dream

Kategorie: ARCHIV
Zaslal: hajkovakarolina

ZÁKLADNÍ ÚDAJE

PŮVOD PLEMENE: Velká Británie

PŮVODNÍ ÚČEL: krysař

PRŮMĚRNÝ VĚK: 13-14 let

HMOTNOST: 4–7 kg

VÝŠKA: 25-30 cm

CHeesecake Big Scotty's Dream alias Keiko

POPIS PLEMENE

Jack Russell teriér je psí plemeno původem z Anglie. Jedná se o to temperamentního, svéhlavého a inteligentního psa, který je velmi populární především v Austrálii, kde jsou největší chovy, a v Británii, odkud pochází.

Je to velmi neposedné plemeno, s tím se pojí jeho časové i fyzické nároky, a není tedy vhodné pro chovatele s pasivním stylem života. Doporučuje se, aby se přes den uskutečnilo až několik delších procházek a doma byl zabavován tou hračkou, jíž by se mohl s pánem přetahovat nebo ji cupovat. Pokud budeme dbát na dostatečný pohyb psa, zajištěný - buď již řečenými - dlouhými vycházkami či i individuálními pohybovými aktivity jako například agility, frisbee, freeball, aportování - k němuž má dispozice - nebo volným pobíháním s ostatními psy, vyhneme se tak nepříjemnostem v podobě materiálního znehodnocení jistých předmětů (rozkousané boty, roztrhané noviny, převrhnuté odpadkové koše apod.). Dbát by se mělo i na výchovu psa, je jednoduše rozmazlený. Takže by měl mít budoucí pán pevnější ruku.

Zdroj: Wikipedie



NEŽ SI MĚ KOUPÍŠ A POPRVÉ Ml PŘIPNEŠ OBOJEK, PŘEČTI SI 10 RAD, NEKUPUJ KDYŽ: