Novinky

Apr 25, 2016

Německý ovčák


Jde o nejrozšířenější plemeno psů na světě a nejrozšířenější služební plemeno v podmínkách ČR se používá především k ochraně majetku i k práci policejní, záchranářské či jako vodící pes. Jsou oblíbení pro svou bezproblémovou a učenlivou povahu.Této rase nesvědčí, držíte-li ji pouze pro potěšení a nenabízíte žádnou činnost.

Kategorie: ARCHIV
Zaslal: hajkovakarolina

ZÁKLADNÍ ÚDAJE

PŮVOD PLEMENE: Německo

PŮVODNÍ ÚČEL: ovčácký pes

PRŮMĚRNÝ VĚK: 12-13 let

HMOTNOST: 30–50 kg

VÝŠKA:55–65 cm

POPIS PLEMENE

V době svého vzniku se používal hlavně jako ovčácký pes. Oficiálně uznané plemeno existuje od roku 1899, kdy byl uznán jeho standard jako samostatného plemene. Na počátku 20. století bylo už toto plemeno v Německu velmi oblíbené a šířilo se do okolních zemí.

Je to silný, středně velký pes, s velmi dobře vyvinutou svalovou soustavou.S tímto psem je potřeba podnikat, např. výcvik, trénink v obratnosti, poslušnosti, stopování, cokoliv, aby byl tělesně i duševně zdráv. Je to pes vysoce učenlivý a poslušný, odvážný, nedůvěřivý, věrný, neúplatný, ochotný a neúnavný a tyto jeho vlastnosti je potřeba pravidelně vybouřit :)

Německý ovčák je na celém světě nejpoužívanějším psem slepeckým, lavinovým, stopovacím. Používá se jako hlídač, obranář i policejní pes. V soutěžích poslušnosti jsou většinou velice úspěšní. Tento pes se od vás rád nechá učit, je inteligentní a učí se poměrně rychle. Velká většina německých ovčáků zbožňuje svého pána a potřebuje s ním hodně kontaktu. V zemi svého původu se německý ovčák stále ještě používá k pasení stád.Je zvláštností, že feny jsou pracovitější a mají větší chuť k práci.Oproti tomu psi jsou zase tvrdší,mají větší sílu a jsou mrštnější.

Německý ovčák je pro podmínky registrovaného chovu kontrolován na dysplazii kyčelních kloubů. Na tuto nemoc dost často trpí.

ZDROJ: WIKIPEDIA



NEŽ SI MĚ KOUPÍŠ A POPRVÉ Ml PŘIPNEŠ OBOJEK, PŘEČTI SI 10 RAD, NEKUPUJ KDYŽ: