Novinky

Sep 30, 2016

POZOR PSÍ RÝMA,MIGRÉNA A ALZHEIMER NA VÁS ČEKAJÍ


Astma, Parkinson, Migréna,Rýma a Alzheimer, tak přesně takhle vtipně pojmenovali pracovníci útulku pejsky zachráněné z množírny. Pejskové aktuálně hledají nové domovy.

Kategorie: ARCHIV
Zaslal: hajkovakarolina

Osmnáct psů v katastrofálním stavu

Možná už jste zaznamenali na stránkách Russell Rescue, že se na Přerovsku řeší problém s množírnou psů, kdy hladová smečka, žijící v katastrofálních podmínkách, čítá údajně kolem padesáti jedinců. V tomto případě se jedná o kauzu, kde veterinární správa dala podnět k odebrání zvířat chovatelce a příslušný magistrát v tomto konání pokračuje.

Russell Rescue (dále jen "RR") se tak stali dočasnými opatrovateli psů přímo v místě, dokud všechny kompetentní úřady "nedokonají" (v tomto případě už se jedná o propadnutí psů státu).



A co chovatelka?

Ta prostě sbalila pár svých oblíbených psů a vypařila se jak pára nad hrncem. Pravděpodobně jí po návštěvě příslušných úřadů, zástupců MP a zástupců RR došlo, že celá věc už vygradovala a opravdu z toho budou velké problémy a zabavení psů. Se psy zůstal na místě tedy jen jeden bezdomovec a RR začalo psy obstarávat po všech stránkách. Neuplynolo ani pár dní a Dogpoint byl požádán o pomoc.

Na okraji obce Kojetín byla viděna pobíhající smečka hladových a vychrtlých štěňat, bedna s malými štěňaty a okolo pobíhajícími opět vychrtlými kojnými fenami a jednou fenkou, pravděpodobně březí. Panuje zde totiž podezření, že tito psi patří právě k výše uvedené kauze a to kvůli podobnosti psů.

V podstatě nás napadají dva scénáře - buď se chovatelka snažila snížit stav psů, pro které by mohla být potrestaná (dospělí by se vrátili - drží se stále na dvoře) a nebo utekli bezdomovci, který tam se psy ještě do té doby bydlel. Ten bohužel býval na střídačku dost opilý, takže u něj je všechno možné. A nebo to bylo úplně jinak. Ale to je v této fázi nejspíš jedno.

Útulek Dogpoint na nic nečekal a okamžitě vyrazil. Psi se pochytali, uložili do přepravek a při té příležitosti se zástupci RR ještě navštívili prostory onoho místa hrůzy. Zpět do útulku se vraceli s OSMNÁCTI psy.

Všichni v katastrofálím stavu - extrémní podvýživa, lezoucí kosti, rány, drobné deformace, všichni byli extrémně zablešení a začervení. Po příjezdu do útulku podstoupili všichni základní ošetření, vážení a prohlídku. Hrůza. Kombinace asi tří různých vrhů štěňat ve věku 2-5 týdnů, parta cca 3-4 měsíčních štěňat a tři dospělé feny. Váhy od 0,1 kg, věšina štěňat pouhých 1,5 kg a dospělé feny necelých 5 kg.

Špína, bordel, humus, psi se venčili jen ve dvou malých temných místnostech.

Vzhledem k tomu, že psi jsou nalezenci, může se o ně majitel samozřejmě přihlásit. Je-li ale majitelem tatáž osoba, tak tohle si rozhodně za rámeček nedá a vše se bude nadále řešit.

Bohužel nejmenší štěně i přes dokrmování štěněcím mlékem, o čtyři dny později zemřelo :( Dle zpráv z dalších dní od RR byli o pár dní později vypuštěni další psi (oním bezdomovcem), ti jsou ale snad všichni už zpět, protože vlastně nikdo pořádně neví přesný počet psů. Byly vyměněny zámky (novou majitelkou nemovitosti), aby se toto nemohlo znovu opakovat. Celá kauza bude mít ještě pokračování.



První pejskové z množírny jsou připravení odejít do nového domova!

Parta odrostlejších štěňat vyhlíží páníčky (většina ve věku tří měsíců, světlý pejsek skoro pětiměsíční). Mají za sebou 2x odčervení, 2x odblešení, čipování a očkování. V dospělosti budou menšího vzrůstu.

Vypadají stále jako ošklivá káčátka, ale alespoň z nich už nečouhají kosti, červi, blechy, jiné fujtably a upravilo se jim i zažívání. Začínají teprve zarůstat srstí a celkově bude ještě nějakou dobu trvat, než na nich fyzicky jejich minulost nebude znát.

Nic neumí, nic neznají, nesetkali se ve svém životě téměř s žádnými podněty. Potřebují tedy páníčky, kteří s tímto vším budou počítat a dají jim šanci se vše naučit a získat v člověka plnou důvěru.

Všichni ale dokáží být velmi kontaktní a láskyplně lezou člověku až na hlavu :)

Všechny tyto pejsky a jejich jednotlivé profily naleznete na webu ÚTULKU DOGPOINT:

Zdroj: DOGPOINT