Novinky

Nov 15, 2016

Pomoc pro psy z vrakoviště


Prosíme, pomozte nám zachránit 8 malých psů z nevhodných podmínek! Psi žijí se svým majitelem mezi vraky aut, jsou celý život zavření v maličkém oploceném prostoru, po kolena v bahně mezi potkany, někteří jsou nemocní a zranění (zarostlý drát v noze, zlomená čelist, jizvy po těle, nachlazení a jeden z pejsků je zřejmě také slepý).

Kategorie: ARCHIV
Zaslal: hajkovakarolina

Psi jsou extrémně zablešení, jako přístřešek jim slouží staré lednice nebo „boudy“ bez střechy, do kterých prší a teče bahno… Na místě proběhla kontrola krajské veterinární správy (Středočeský kraj), ta ale „neshledala žádné zákonné důvody k odebrání zvířat“ a město dává od celé kauzy ruce pryč a odmítá se na ní jakkoli podílet. Nám se ale podařilo s majitelem navázat spolupráci, je ochoten se psů vzdát, není to zlý člověk, spíš podivín.



Psi se mu mezi sebou pomnožili, vše mu přerostlo přes hlavu a on se o ně nezvládá postarat. Minulý týden se nám už podařilo odvézt tři pejsky a za týden vyrážíme do lokality zas pro dalších pět psů. Odchyt byl velmi náročný, protože psi jsou vyplašení a bázliví a nedají se jen tak chytit do ruky.

Všichni psi budou po odchytu ošetřeni a vyléčeni ze všech zdravotních problémů, vykastrováni, odblešeni, odčerveni, naočkováni a později jim budeme hledat nový domov. Nejdřív ale bude potřeba zapracovat na jejich socializaci, protože neznají vůbec nic.

Moc Vás prosíme o pomoc – akce je finančně velmi nákladná hlavně vzhledem k počtu zvířat. Již nyní jsme na částce 15.000 Kč a to jsme teprve na začátku samotné akce… Celkové náklady odhadujeme na 40.000 Kč :-/ Finanční dar můžete jednoduše a bezpečně poslat přímo přes platební bránu na našem webu zde: www.psizivot.com

Mockrát děkujeme za Vaši pomoc, kterou psi opravdu potřebují!

ZDROJ: PSÍ ŽIVOT