Novinky

Nov 16, 2017

Rudolf Desenský: TAK HO UKRADNĚTE...


Nemám moc času číst všechno, co se na FB šustne, ale poslední dobou o tuhle větu poměrně často zakopávám skrz naskrz nejrůznějšími skupinami. Běžně se jedná o psa, který je dobře živený, srst má také v pořádku, vodu má, akorát je na zahradě třeba jen sám.

Kategorie: ARCHIV
Zaslal: hajkovakarolina

CO SE STALO?

Dneska jsem někde viděl jeden příspěvek s ovčounkem u trochu rozdrbaného křesla. Pes je v dobré kondici, nestrádá, jen se mu nikdo nevěnuje.

Asi jsem trochu stará škola na to, abych vše pochopil, ale když pes nespí v posteli, nelítá celé dny za klackem, je hned týraný? Podle některých zjevně ano. Obvykle už v prvních několika komentářích u takovéhoto příspěvku zazní "tak ho ukradněte!..."

Pro Boha! Pomalu se začínám bát, abych nepřijel z nákupu a nechyběl mi tady nějaký pes z mé smečky, nebo dokonce všichni moji psi. Na fejsbůku je to dnes samý magor, který by shledal, že se mi psi vyváleli někde v hnoji a viděl by to jako šílené týrání! Potom by fofrem zalarmoval někoho na fejsbůku a navedl tam davy, aby ty nebohé psy odcizili!

Nezájem, že jsem za ně dal hromadu peněz, stálo mne mnoho úsilí si je vychovat a jsme na sobě citově vázaní a co je komu po tom, že by lítali z ruky do ruky, respektive "dočasky", protože v cizím by se jim nemuselo líbit a mohli by tam začít trochu vyvádět. Navíc, fenky by mi zcela jistě nějaká pomatená "záchranářka" nechala vykastrovat, nejlépe ještě vystresované hned ve dveřích, protože to je dneska šíleně moderní.

Proto vás milé pomatené sluníčkářky předem varuji! Mám docela solidní kamerový systém, který není zvenčí vidět, ale vy na na záznamu budete vidět i ve tmě v dosti slušném rozlišení. Potom tady mám opravdu hodně ostré pejsky, kteří se s ničím ani s nikým příliš mazat nebudou, moje fenky milují a položí za ně i život. Mohlo by se totiž stát, že právě takového si vezmu s sebou, až si k vám pojedu pro jakéhokoli svého ztraceného psa.

Než někomu z vás hrábne a rozhodnete se někomu něco šlohnout, měli byste si nejprve spočítat rizika, která to s sebou přináší. To, že pácháte trestný čin už jen k nabádání k trestnému činu, by vás měli naučit už vaši rodiče, ale...

Občas vám něco vyjde, ... ale občas se také můžete tak spálit, že vás to bude mrzet do zbytku života. Protože se vám také může stát, že jednou ukradnete psa někomu, kdo se bude opravdu hodně zlobit a zapomene na své slušné vychování stejně, jako vy zapomínáte na slušné vychování své.

Krádež je totiž vždycky krádež, i kdyby se zdánlivě dobrými úmysly a majetek má vždy svého právoplatného majitele...

Autor:Rudolf Desenský

Foto: Facebook