Novinky

Nov 30, 2017

Odcizené štěně vypátrala policie a vrátila majitelce


Ve čtvrtek 23.11. v odpoledních hodinách jsme na lince 158 přijali oznámení o odcizení psa. Oznámení podala žena, která byla nakupovat v jednom supermarketu na Novém Hradci Králové, kde své 3-měsíční štěně zlatého retrívra uvázala ke stojanu na jízdní kola a šla nakupovat.

Kategorie: ARCHIV
Zaslal: hajkovakarolina

Žena přibližně po 15 minutách vyšla z obchodu a zjistila, že pes není na svém místě. Vyloučila, že by pes sám odběhl, protože ho řádně přivázala. Škodu na psu včetně vodítka a obojku vyčíslila na téměř 6 tisíc korun.

Policisté okamžitě začali po psu a pachateli pátrat. Po zhlédnutí kamerového záznamu zjistili, že možnou pachatelkou je žena. Poté, co se jim podařilo ji ztotožnit, se vydali do jejího bydliště.



Žena zprvu zatloukala, a když policisté uslyšeli dva různé štěkoty, žena je zdůvodnila vysvětlením, že se jedná o jejího psa a kočku. Když obě zvířata chtěli policisté vidět, žena hledaného psa vydala. Najednou obrátila a začala tvrdit, že ho našla v lese. Od den později při podání vysvětlení pak zase tvrdila, že pes vypadal zanedbaně a že nabyla dojmu, že psa tam někdo zapomněl. Odcizit ho prý nechtěla, chodila s ním ven a doufala, že si ho majitel pozná.

Štěně bylo v pondělí odpoledne v pořádku vráceno majitelce, která byla velmi šťastná, moc policistům děkovala a při odchodu si je musela se svým čtyřnohým miláčkem vyfotit.

Policisté 43 leté ženě sdělí podezření z trestného činu krádeže, za což ji bude hrozit až 2l leté vězení.

Zdroj: Týdeník policie