Novinky

Dec 8, 2017

V pražském parku našla paní torzo psa


V Centrálním parku na Lužinách našla v noci žena torzo psa, které leželo 2 metry od cesty. Kdo ho tam odhodil? Čí to byl pes? Varuji, že článek není vhodný pro slabší povahy!

Kategorie: ARCHIV
Zaslal: hajkovakarolina

Mrtvý pes v parku

Tento týden se na mě obrátila paní Hanka s varováním, aby si dávali velký pozor pejskaři na Praze 13. Když se vracela parkem od své sestry, spatřila vedle cesty torzo těla zvířete. Zprvu si myslela, že se jedná o srnku, ale když přistoupila blíže, uviděla psa. Okamžitě přivolala policii.

Nechtělo se mě tomu věřit a zavolala jsem na městskou policii, která mě přepojila na služebnu Prahy 13, abych si tuto informaci ověřila. Strážník mě potvrdil nález mrtvého psa. Údajně se jednalo o psa v silném stádiu rozkladu a odvezla ho kafilérie. Strážník mě uklidnil, že se nejedná o nic vážného, a že někomu mohl umřít pes a vyhodil ho.

Spokojila jsem se s touto informací a napsala Hance, že to asi nebude nic vážného. To co jsem se následně dozvěděla mě vyrazilo dech

Šokující zjištění

Hanka mě poslala další informace a hlavně fotku těla psa. Byla jsem v šoku. Rozhodně se nejednalo o staré torzo psa, které se samo časem rozpadlo, nebo ho dotáhla, či ohlodala zvěř. Na místě přivolaný policista potvrdil, že se jedná o tělo psa s viditelnými stopy po noži.

„I policista byl zděšený, že toto svědčí o trestném činu týrání zvířat a místo zdokumentoval a zapsal si mojí občanku. Nechci ani popisovat co jsem viděla, byl to pro mě otřesný zážitek. Vracela jsem se chvilku po půlnoci od sestry a dva metry od cesty ve sněhu leželo to tělo. S policistou jsme se shodili, že se pravděpodobně jedná o štěně staforda. Mložná to byla fena, ale byla jsem opravdu v šoku a nenapadlo mě to tak podrobně zkoumat.“ sdělila nám Hanka

Místo nálezu psa je na mapě označeno červeně



Co na to policie?

Vzhledem k těmto informacím jsem se rozhodla obrátit i na tiskové oddělení PČR, jak případ řeší. Zavolala jsem tedy na číslo které mají na webu a spojila se tiskovým mluvčím pražské policie por. Mgr. Tomášem Hulanem. Ten mě sdělil, abych mu vše sepsala do emailu. Hned druhý den přišla odpověď.

Vyjádření Policie

Dobrý den,

Vámi dotazovanou událost neprošetřujeme, neboť nám nebyla nikým oznámena. Podle mě dostupných informací se jedná o ojedinělý nález, na základě čehož lze usuzovat, že ostatním psům v dané lokalitě žádné cílené nebezpečí nehrozí.

Přeji hezký den.

por. Mgr. Tomáš Hulan

tiskový mluvčí pražské policie

Krajské ředitelství policie hl. m. Prahy

oddělení tisku a prevence

Čí to byl pes?

V hlavě mě ale vrtá stále dokola jedna otázka. Kdo tam toho psa pohodil a čí to byl pes? Co když někomu chybí? Nebo ho někdo pozná?

Upřímně jsem nečekala, že mě policie napíše, že toho šupáka chytnou a zavřou a vyhlásí celostátní pátrací akci po vrahovi psů, ale něco by se přeci jen dít mělo. Třeba díky sdílení psa někdo pozná.

Pevně věřím, že případ se nebude opakovat. Ovšem to co jsem viděla, mě bude i nadále strašit a věřím, že kdyby se případ opakoval, policie ho již bude muset důkladně prozkoumat.

Na závěr přidávám fotografii psa. Upozorňuji, že fotka je opravdu pouze pro silné povahy. Děkuji paní Hance, že přivolala policii a upozornila mě na tento případ. Moc bych si přála, aby měl nějaké rozuzlení a nezůstal s velkým otazníkem.

Foto: Psí magazín