Novinky

Oct 3, 2018

Krabici se čtyřmi štěňaty našla v Klánovickém lese seniorka


Další případ nelidského chování se šťastným koncem zaznamenali pracovníci útulku pro opuštěná zvířata Městské policie Praha. Neznámá osoba pohodila v Klánovickém lese krabici se čtyřmi asi dvouměsíčními štěňaty. Tři fenky a pejska zachránila náhoda a pozorná seniorka sbírající šišky na zátop.

Kategorie: ARCHIV
Zaslal: hajkovakarolina

TÝDENÍK POLICIE:

V sobotu odpoledne se do trojského útulku pro opuštěná zvířata, který je ve správě pražské městské policie, dostavil muž a přinesl krabici se čtyřmi štěňátky. Tři fenky a pejska náhodou nalezla jeho babička v Klánovickém lese. Při sběru šišek na zátop seniorka nejprve uslyšela slabý nářek, následně nalezla papírovou krabici, ve které byla čtyři zanedbaná štěňata.

Žena tak místo šišek v nůši domů přinesla krabici s pejsky. Ošetřovatelé v útulku následně zjistili, že fenky a pes jsou ve velmi špatném výživovém stavu, jsou zablešená a srst mají nasáklou exkrementy po dlouhém pobytu v krabici.

Štěňatům byla ihned poskytnuta náležitá péče, byla ošetřena, vykoupána a vakcinována. V současné době jsou umístěna v karanténě a zdatně přibývají na váze.

Zdroj: Týdeník policie


10+1 způsob, jak pomoci psům v nouzi