Novinky

Dec 10, 2018

Policie odvezla z množírny 17 psů


Podvodníka, který obchodoval s nemocnými psy vyšetřují kriminalisté. Muž nabízel na internetu především oblíbená malá plemena - francouzské buldočky, trpasličí špice, maltézáky a nebo jorkšírské teriéry. Uváděl lživé informace o rase, stáří a používal razítko fiktivního veterináře.

Kategorie: ARCHIV
Zaslal: hajkovakarolina

Prodej psů bez papírů

Podvodník z Ostravska pravidelně inzeroval z kaváren a knihoven. Opakoval se stejný scénář, jak tomu u podvodníků chodí. Měnil telefonní čísla a psy předával na ulici. Po prodeji bylo číslo již nedostupné. Kriminalisté zatím vědí o prodeji šesti psů, dva z nich novým majitelům do týdne zemřeli.Proto prosí veřejnost, pokud patříte také mezi poškozené, ozvěte se na linku 158

Domovní prohlídka

Policie u muže při domovní prohlídce objevila 17 psů chovaných v nevyhovujících podmínkách. Dále na místě zajistila důkazy důležité pro trestní řízení. Bylo to například 8 mobilních telefonů z kterých vyřizoval prodeje.

Štěňata se nacházela v malých papírových krabicích. Některá neměli ani pořádný prostor pro pohyb. Zvířata byla odebrána a skončila v náhradní péči a budou nabídnuta k adopci.



Zdroj: PČR