Novinky

Jan 9, 2019

Frostyho příběh


Včera dopoledne, když jsem byla s dětmi u lékaře mi pořád zvonil telefon, nebyla jsem schopna ho vzít, protože jsem měla co dělat, aby čekárna přežila naši návštěvu....

Kategorie: ARCHIV
Zaslal: hajkovakarolina

Když jsme vyšli ven měla jsem hromadu nepřijatých hovorů z jednoho čísla. Volala jsem tedy hned zpět. Byla to paní doktorka z veterinární kliniky Lhotka, že tam byl včera pán s pejskem, s vážným poraněním kůže. Majitel prý nemá peníze na léčbu a psa chce tedy nechat utratit, zda bychom tedy pejska nepřevzali do azylu. Bez váhání jsem řekla ano, domluvili jsme si předání na klinice.

Když na kliniku dorazil majitel s malou čivavkou a položil ji na stůl vyhrkly mi slzy do očí.

Čivaví klouček měl všude po těle nekrotické léze - na bříšku, na nožkách, na čumáku, celý nekrotický šourek i varle.



Frosty, dostal antibiotika, injekci proti bolesti a rány paní doktorka vydesinfikovala, pak jsem s majitelem podepsala darovací smlouvu a mazali jsme s Frostym rychle pryč.

Dnes jsme byli opět na veterině, hodinu jsme ho ošetřovali - desinfekce, odstranění odumřelé tkáně, která se již odlučuje, rentgeny nateklé přední packy, injekce, mazání... Pro Frostyho tyto procedury i samotné bytí musí být velice bolestivé, ale on je hrozně hodný a statečný a vše trpělivě snáší.

A my se ptáme proč a co se mu proboha stalo?!!!

Údajně spadl na Silvestra do potoka. Co se opravdu stalo se nedozvíme - rány jsou buď omrzliny, spáleniny nebo způsobené poleptáním. Ale hlavně se to mělo řešit hned a ne až když pejsek přestal chodit a skoro zemřel na sepsi... o tom, že někdo zvíře raději utratí než aby mu zaplatil léčbu raději nemluvě. Suma sumárum, Frostyho čeká dlouhá bolestivá léčba, krom již zmíněných ran má místo zoubků kamenolom, jedno varlátko v bříšku, luxovanou patelu a budeme se modlit, aby nedošlo na zánět kosti.

Následující dny budeme na veterině jako doma.

Děkuji lékařům a sestřičkám ve VETCENTRUM za shovívavost a trpělivost, nemají to se mnou a dětmi úplně lehké.

Budeme vděčni za jakýkoliv příspěvek na Frostyho léčbu na náš transparentní účet 2500648929 / 2010 u Fio banky. Do poznámky prosím napište: Frosty.

Mnohokrát děkujeme.

www.voriskovov.cz

VIDEO - PŘÍBĚH FROSTYHO