MNOŽÍRNY PSŮ

Nepodporujte množírny


Další otřesný případ množírny...

7. listopadu 2016

Množírna psů: Průkaz původu přímo ze stodoly

Pro mnohé pejskaře jsou tzv. „papíry“ zárukou, že pes pochází z dobrých podmínek a bude zdravý. Někteří lidé se dokonce domnívají, že koupě psa s průkazem původu je jediný způsob, jak se zaručeně vyhnout množírně. To, že realita může být úplně jiná, dokazují záběry z obce Letiny – Kbelnice. Na adrese totiž sídlí oficiálně registrovaná chovatelská stanice.

Zdroj: OBRAZ - Obránci zvířat



Co je množírna?

V „množírnách“ žijí zvířata v naprosto otřesných podmínkách, většinou v těsných klecích, ve vlastních výkalech, nemají žádný pohyb ani dostatek kvalitní stravy nebo vody. Jsou ponechávány v nevytápěných prostorech. Feny, které již nejsou schopny rodit, jsou nemilosrdně utraceny, často navíc nehumánním způsobem. Štěňata jsou odebírána a prodávána v nejútlejším věku, díky čemuž dochází k jejich častému úmrtí. V dospělosti trpí celou řadou zdravotních i psychických problémů. Kupujícím jsou předkládány falešné doklady a falešná veterinární potvrzení.

Úspěšnost těchto výdělků je podpořena stále častějším prodejem zvířat přes internet, neboť dochází k takřka minimálnímu kontaktu mezi prodejcem a kupujícím. Zvířata jsou nabízena k okamžitému odběru a za nižší ceny než u zvířat z kvalitního chovu. Díky tomu mají množitelé odbyt. Pokud nebude poptávka po takovýchto zvířatech, sníží se i nabídka .

VIDEO: MNOŽÍRNY PSŮ - ODKUD POCHÁZÍ ŠTĚŇATA ?


ČLÁNKY


Veterináři museli odebrat psy ze zařízení, které velmi připomínalo množírnu

Celkem 13 psů žilo v absolutně nevyhovujících podmínkách. Zvířata běhala ve vlastních výkalech a nebyla v dobrém zdravotním stavu. Svědectví z místa natáčel reportér Matěj Rychlý, který se pak byl ale podívat i na to, jak se psům daří v bezpečí útulku.

Zdroj: Ministerstvo zemědělství 12.8.2016



VAŠE PŘÍBĚHY